Weking

Weking Van Reeth heeft plannen om de Pan-American Highway van Alaska naar Ushuaia te lopen: 590 marathons (25.000km) op twee jaar tijd. Het opgehaalde geld tijdens de Via Panam gaat integraal naar To Walk Again, de organisatie van Marc Herremans die aangepaste sportactiviteiten biedt aan personen met een fysieke beperking.

Op zaterdag 26 september 2015 kan je alvast deelnemen aan de Via Panam Natuurloop, dwars door de Kalmthoutse Heide. Inschrijven kan op http://www.viapanam.be/.

Hier zijn enkele beelden die ik van Weking maakte in zijn favoriete trainingsgebied, de Kalmthoutse Heide.
20150923_Weking-1

20150923_Weking-4

20150923_Weking-3

Evy – Start2Run

Jaren geleden ben ik na een blessure opnieuw met lopen gestart onder begeleiding van de populaire Start2Run podcast van Evy Gruyaert. De podcast is intussen vervangen door een knappe app voor je smartphone in samenwerking met Energy Lab. Naast loopschema’s vind je er ook tips om te trainen, beter te eten en hoe blessures te voorkomen. Voor deze app maakte ik een reeks video’s waarin Evy Stretching en Core Stability oefeningen toont.Talenten ontdekken

Video voor interne campagne van de personeelsdienst Provincie Antwerpen

<iframe src=”https://player.vimeo.com/video/116421848″ width=”800″ height=”450″ frameborder=”0″ webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe> <p><a href=”https://vimeo.com/116421848″>Provincie Antwerpen: Talenten ontdekken</a> from <a href=”https://vimeo.com/iansegal”>Ian Segal</a> on <a href=”https://vimeo.com”>Vimeo</a>.</p>

Duchenne Heroes – Team La Pipe

Van 14 t.e.m. 20 september fietst Team La Pipe 700 kilometer voor het goede doel in de mountainbiketocht ‘Duchenne Heroes‘. Zo zamelen ze geld in voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne, een spierziekte bij kinderen waarbij door een genfout de spieren langzaam afbreken.

Wil je ook een steentje bijdragen? Dit kan door een bijdrage te storten:

  • op rekening IBAN: BE84 7370 2218 5559 en met BIC: KRED BE BB
  • op naam van: Nema vzw Brusselsesteenweg 24G 9090 Melle
  • Met als mededeling Duchenne Heroes 2014 en “Team La Pipe”.

Hier enkele portretten van de atleten & crew die ik in mijn studio maakte:

Team La Pipe 1 - Duchenne Heroes

Team La Pipe 2 - Duchenne Heroes

Team La Pipe - Duchenne Heroes

BELANGRIJK:

  • Je krijgt een fiscaal attest voor elke storting van minimum €40 op jaarbasis.
  • Geen gezamenlijke stortingen zoals bijvoorbeeld na een actie waarvan 12 personen u een bedrag hebben overhandigd (en daarvoor een fiscaal attest willen) en die u dan in 1 keer op onze rekening stort.  Dus iedereen die een fiscaal attest wil moet APART overschrijven.
  • Elk fiscaal attest moet kunnen gelinkt worden aan een of meerdere rekeninguittreksels voor minimum 40 € op jaarbasis (attesten worden begin maart 2015 verstuurd).

 

Chocolade. Veel chocolade.

Voor Andes Chocolatier mocht ik de fotografie verzorgen voor hun nieuwe brochure. Ik heb geprobeerd om de beelden zo goed mogelijk in camera te krijgen. De post-productie werd voor 99% in Apple Aperture gedaan. Ik moest slechts voor enkele foto’s beroep doen op externe software (Pixelmator).

Consistentie van de beelden was belangrijk en ik ben erg tevreden over het resultaat. Hier zijn enkele pagina’s uit de brochure. De omzetting van PDF naar JPG ging niet vlekkeloos, dus de kwaliteit is niet optimaal.

Andes_Chocolatier_IanSegal_1 Andes_Chocolatier_IanSegal_2 Andes_Chocolatier_IanSegal_3 Andes_Chocolatier_IanSegal_4 Andes_Chocolatier_IanSegal_5

Lay-out folder door Webwave

 

Bienvenue chez La Pipe

Voor de opnames van deze video heb ik zowel de Nikon D7000 als de Nikon D800 gebruikt. Hoewel het in de montage niet echt opvalt, is er een verschil tussen de ruwe beelden die uit beide camera’s komen. De footage van de D800 heeft een groter dynamisch bereik, mooiere kleuren en is veel zuiverder in donkere omstandigheden.

De videofunctie was een mooie extra bij de D7000, maar bij de D800 is het een kernfunctie van het toestel geworden. Bij het ontwikkelen van de D800 heeft Nikon veel werk gestoken in de gebruiksvriendelijkheid en features specifiek voor videografen zoals audio-monitoring, veranderen van diafragma in videomodus, e.d. Het is een geweldige fotocamera, maar ik gebruik hem toch voornamelijk om video mee te schieten.

Let’s feed South Africa promofilm

Xander Denys neemt dit jaar deel aan de Marathon Des Sables, een meerdaagse ultraloop van ongeveer 250km in de woestijn van Zuid-Marokko. De loop bestaat uit 6 etappes die in 7 dagen gelopen worden. Elke deelnemer is verplicht om zelf zijn rugzak met eten, drinken, slaapzak, en andere voorzieningen te dragen. Xander wil met zijn deelname geld inzamelen voor Feed South-Africa, een Zuid-Afrikaanse non-profit organisatie die voedingsprogramma’s opzet binnen townships voor kinderen van ouders die geen kansen hebben.

Let's Feed South-Africa from Ian Segal on Vimeo.

We bedachten samen deze promofilm en de opnames vonden plaats op een zonnige herfstdag in de Kalmthoutse Heide. De eerste grote acties om geld in te zamelen werden door enkele lagere scholen georganiseerd en daarom wilden we kinderen in de film aan bod laten komen. Ik maakte ook enkele foto’s die voor promo-materiaal en de website gebruikt werden.

20121001_Collage_FeedSA

Intussen werden nog verschillende acties opgezet om geld bijeen te zamelen en verschillende media zetten het project in de kijker. Je kan zelf je steentje bijdragen door het project te steunen. Ik wens Xander alvast veel succes.

Hoog

Sinds vorig jaar maak ik mijn persoonlijke foto’s bijna uitsluitend met analoge toestellen. Wat als experiment begon, is ondertussen een gewoonte geworden. Het was nodig om voor mijn persoonlijke foto’s op een andere manier te werk te gaan dan voor mijn opdrachten. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik in mijn vrije tijd ook aan het werk was.

Af en toe zal ik een van deze foto’s posten. Het zijnbeelden van vrouw, kinderen, familie en vrienden. Geen wereldschokkende beelden, geen technische toppers, maar dingen die me dierbaar zijn. Ik scan de negatieven zelf in en doe een minimale nabewerking: stofjes opkuisen en eventueel wat contrast toevoegen, meer niet. Ik geef ook geen uitleg. Laat de foto’s maar voor zich spreken.

20121019_Hoog_iansegal

 

Verhuisd

Vorige maand zijn we verhuisd. Weg uit de stad. Drukte en beton geruild voor groen en rust. Verder van het werk, maar dichter bij familie en vrienden. Ik heb het de laatste tijd waanzinnig druk, maar toch kom ik hier tot rust.

Maak kennis met onze nieuwe straat en haar bewoners.

Vis!

De fijne mensen van Verwijs Fish importeren en exporteren bevroren vis. En ze doen dat goed. Voor de nieuwe website en catalogus heb ik hun producten gefotografeerd.

Het was een hele uitdaging om bevroren vis aantrekkelijk te presenteren. Er kwam heel wat ambachtelijk geknutsel bij te kijken. De kleuter in mij vond dit alvast heel plezant en Photoshop werd overbodig gemaakt.