Bienvenue chez La Pipe

Voor de opnames van deze video heb ik zowel de Nikon D7000 als de Nikon D800 gebruikt. Hoewel het in de montage niet echt opvalt, is er een verschil tussen de ruwe beelden die uit beide camera’s komen. De footage van de D800 heeft een groter dynamisch bereik, mooiere kleuren en is veel zuiverder in donkere omstandigheden.

De videofunctie was een mooie extra bij de D7000, maar bij de D800 is het een kernfunctie van het toestel geworden. Bij het ontwikkelen van de D800 heeft Nikon veel werk gestoken in de gebruiksvriendelijkheid en features specifiek voor videografen zoals audio-monitoring, veranderen van diafragma in videomodus, e.d. Het is een geweldige fotocamera, maar ik gebruik hem toch voornamelijk om video mee te schieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *